Prva predstava in gledališče

Prva predstava in gledališče

Kdaj peljati svojega otroka na prvo predstavo v gledališče?

Nekateri ljudje redno obiskujejo gledališče in tako je za pričakovati, da ko bodo imeli svoje otroke, da jih bodo kar hitro peljali na prvo gledališko predstavo. Sama najprej nisem bila navdušena nad gledališčom, potem pa sem v času nosečnosti redno zahajala v gledališče. Kar naenkrat mi je gledališče postalo všeč in bila sem na tekočem glede vseh predstav. 

Ko sem rodila, sem vedela, da bom svojega otroka kar kmalu peljala na prvo predstavo. Seveda sem počakala, da je bil dovolj star. Še danes se spomnim, ko sem prvič šla z njim na otroško predstavo. Moram vam povedati, da je zelo užival. Bila sem srečna, kajti to je zame pomenilo, da bova še večkrat skupaj šla na kakšno predstavo. 

Leta so tekla in jaz sem še vedno hodila na predstave v gledališče. Danes je moj sin že velik in lahko hodiva na iste predstave skupaj. Čeprav sem pričakovala, da ga v določenih letih gledališke predstave ne bodo zanimale, pa se to ni zgodilo. Še vedno gre rad in videti je, kako zelo uživa. 

Gledališče je prostor, kjer se sprostim in življenje postane lepše. Lahko grem še kako slabe volje na predstavo, ko pa se predstava konča, sem kot prerojena. Obožujem sam prostor, igralce, igro, postavitev…….

Da bom sama še leta in leta hodila v gledališče, to vem, ker preveč uživam. Če pa bo tudi sin rad hodil še naprej, tega pa ne morem vedeti. Lahko rečem, da so mi gledališke predstave razširile obzorje in danes na svet gledam drugače, kot pa sem včasih. Ponosna sem nase, da si vzamem čas in si vedno ogledam novo gledališko predstavo.